Ilonka Zwetsloot

Yogamoods

Graag wil ik me aan je voorstellen. Ik ben moeder van 3 kinderen en woon met mijn man en kinderen in Leiden. Zwangerschapsyoga was een ontdekking voor mij. Het werd een rustmoment tijdens mijn zwangerschappen, zeker in combinatie met een gezin en carrière in de communicatie.

Het leren vertrouwen van mijn lichaam en de beheersing van de adem heeft mij enorm geholpen bij mijn drie bevallingen. Dit inspireerde mij zodanig dat ik in 2007 een carrière switch maakte en de opleiding voor zwangerschapsyogadocente ben gaan volgen bij Tanja Secrève in Amsterdam. Gevolgd door een gekwalificeerde vierjarige Hatha yoga opleiding bij de Saswitha yogaopleiding in Bilthoven, incusief de specialisatie zwangerschapsyoga met ademtherapie en mindful bevallen.

Als nascholing heb ik deelgenomen aan de cursus baringspijn vanuit een neurowetenschappelijk perpectief. Hierdoor nog meer kennis opgedaan om vrouwen met angst voor de bevalling te begeleiden.

Door deze kwalificaties worden mijn lessen vergoed door diverse zorgverzekeraars.

Onlangs heb ik in Londen de cursus mama & baby gevolgd bij Birthlight. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen op het gebied yoga & mindfulness. Deze kennis en inmiddels jarenlange ervaring geef ik graag door aan mijn cursisten.

Met veel plezier begeleid ik inmiddels al 13 jaar aanstaande moeders in hun zwangerschap en bereid ik ze voor op de bevalling. Het is mooi om te zien hoe ze in de zwangerschap geleidelijk toe groeien naar de bevalling en hun toekomstige nieuwe fase in het leven.
Dit geldt ook voor de mama & baby yoga, bedoeld voor een nieuwe periode na de bevalling waarin het prettig is om weer bezig te zijn met je lichaam, met je herstel nu samen met je baby op de mat.

Na de bevalling in het prille begin van het moederschap nodig ik per groep de jonge moeders uit om elkaars baby’s bewonderen en ervaringen uit te wisselen. Dit is altijd een gezellig maar ook bijzonder moment. Soms komen er weer mooie vriendschappen uit voort. Uiteindelijk hoop ik dat alle cursisten terugkijken op een bijzondere periode in hun leven, de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode als moeder.

Yogamoods steunt Kinderfonds MAMAS,
bij iedere aanmelding gaat er een
kleinbedrag naar dit kinderfonds

Yogamoods